Baia este acel loc din casa ta unde te retragi după o zi lungă și obositoare pentru relaxare și confort. Dacă doriți să maximizați confortul și să adăugați o senzație de lux în baia dvs., aveți câteva opțiuni. Cu toate acestea, nimic nu vă ajută să realizați acest lucru mai mult decât adăugarea unei saune. Cu toate acestea, instalarea unei saune este un proiect important care necesită o gândire adecvată în prealabil. Pentru a evita confruntarea cu probleme cum ar fi creșterea mucegaiului, rănile și mizeria sanitară, ar trebui să faceți cercetări îndelungate înainte de a continua proiectul. Iată un scurt ghid despre tot ce trebuie să știți înainte de a instala o saună în casa dvs.

1. Înțelegeți diferitele tipuri de saună 

Există mai multe tipuri diferite de saune din care să alegeți. Acestea sunt în mare parte separate de sursele lor de combustibil și includ următoarele:

  • Saună cu finisaj tradițional – folosește lemnul pentru căldură
  • Saună cu aburi – aka baie de aburi, mai mult spa
  • Saună încălzită electric
  • Saună cu infraroșu – aka cameră de terapie termică
  • Saună de fum

Deși alegerea dvs. este în mare măsură o chestiune de preferință, unele dintre aceste opțiuni oferă o experiență mai bună. Saunele cu infraroșu devin în mod special mai populare datorită beneficiilor îmbunătățite ale terapiei termice. Dacă verificați aici , veți descoperi o gamă largă de saune care oferă beneficii care vă pot schimba viața. Pe lângă faptul că vă ajută să vă tonificați mușchii, aceștia oferă o experiență de întinerire corpului, minții și spiritului.

2. Cumparata versus construita de tine 

Când vă gândiți să instalați o saună, va trebui, de asemenea, să alegeți între două opțiuni principale. Puteți fie să vă construiți propriul, fie să achiziționați o unitate prefabricată. Modelele premade includ, de asemenea, unități gata de instalare și opțiuni care pot fi asamblate la fața locului. Versiunile portabile devin tot mai mult o opțiune populară pentru cei care ar trebui să se bucure de experiența saunei dintr-o altă parte a casei. 

3. Materiale 

Lemnul este materialul principal utilizat în sălile de saună. Experții insistă să aleagă rasinoase precum molidul sau cucuta. Cedrul este, de asemenea, o alegere excelentă și este preferat pentru parfumul plăcut pe care îl produce, împreună cu capacitatea sa redusă de absorbție a căldurii. În afară de lemn, unii oameni preferă să folosească marmură, gresie sau beton pentru pardoseală pentru a descuraja dezvoltarea mucegaiului și a bacteriilor.

4. Dimensionare 

Cât spațiu aveți? Va găzdui tipul de saună pe care doriți să o instalați? Înainte de a instala o saună, va trebui să determinați dimensiunea potrivită pentru nevoile dvs. și să alegeți cu atenție un spațiu care să se potrivească camerei dvs. de căldură. În majoritatea cazurilor, dimensiunea saunei dvs. va depinde în mare măsură de numărul de persoane pe care ați dori să le găzduiți la un moment dat. Pentru majoritatea proprietarilor, saunele de 4X6 și 8X10 picioare își servesc nevoile. Înălțimea tavanului de 7 picioare este considerată standard.

5. Izolarea 

În timp ce mulți oameni au tendința de a rata aceasta, izolația este un alt factor la care să te gândești înainte de a instala o saună. O izolare adecvată va ajuta la evitarea pierderilor de căldură – în special prin tavan – atunci când sauna este în uz, ceea ce se traduce prin economii de energie. Saunele izolate sunt ecologice.

6. Ventilație 

Aerisirea adecvată este primordială într-o saună. În acest caz, un sistem de ventilație fără curenți poate ajuta la asigurarea înlocuirii aerului învechit cu aer proaspăt. De asemenea, vă permite să reglați debitul de aer în funcție de dimensiunea saunei și de câți oameni îl folosesc în acest moment. Pe lângă asigurarea confortului în saună, ventilația adecvată va contribui, de asemenea, la economisirea energiei, menținând în același timp costurile de întreținere reduse.

7. Lumina naturală

Cantitatea de lumină care pătrunde în sauna dvs. din exterior merge mult în îmbunătățirea sau afectarea experienței. Multe saune vin cu ferestre, dar unele dintre ele sunt de obicei prea mici pentru a permite suficientă lumină naturală în interior. Când vă proiectați sauna , nu uitați să încorporați ferestre mai largi pentru mai multă lumină. Mai mult, poate ajuta la îmbunătățirea ventilației în sauna dvs.

8. Încălzitoare și panouri de control

Panourile moderne de control ale încălzitorului pentru saune vin cu o serie de caracteristici, inclusiv afișarea nivelurilor de umiditate, a temperaturii și a altor factori. Încălzitoarele și panourile servesc la reglarea climatului ideal în saună. Încălzitoarele necesită adesea izolație cu un material de protecție pentru a evita rănile arse în saună. Încălzitoarele electrice au adesea nevoie de un electrician expert pentru a minimiza riscul de electrocutare în spațiul băii de căldură.

În cele din urmă, experiența dvs. generală în saună va depinde în mare măsură de calitatea unității. Este vital să vă asigurați că vă cumpărați sauna și materialele pentru saună de la furnizori legitimi și să verificați dacă acestea sunt certificate de calitate. Instalarea unei saune poate necesita, de asemenea, niște lucrări de bază pentru pregătirea spațiului de instalare. Acest lucru face crucial să lucrați cu un tehnician cu experiență în instalarea saunei pentru cel mai bun rezultat.