Blog

Articole

Ciubarul din lemn, o piscina rustica pentru gradina ta

Ciubarul sau hot tub-ul isi are originile in Japonia, unde baia intr-o cada de lemn cu apa fierbinte este un ritual care purifica organismul si asigura o energizare totala, cu efect de revitalizare a tuturor grupelor de muschi.

Saune si ciubare din lemn

Medicii japonezi sustin ca aceasta practica constituie o resursa medicala foarte eficienta care stimuleaza activitatea principalelor organe vitale. Femeile sunt cele mai incantate de aceasta hidroterapie in Hot Tub-uri care este un inlocuitor minunat al peeling-ului, diminueaza ridurile si ajuta la scaderea in greutate. Acestea sunt doar cateva argumente care sustin popularitatea acestor hot tub-uri in intreaga lume.

In Romania, sauna din lemn poarta si denumirea de ciubar si ofera un loc de relaxare perfect dupa o zi istovitoare. Acesta poate fi amplasat in interiorul gradinii pentru ca toti membrii sa se poata bucura de rasfatul provenit din imbaierea in aer liber. Spre deosebire de o cada obisnuita, ciubarul poate fi folosit de un numar mai mare de persoane in acelasi timp.

Hot tub-ul instituie o atmosfera relaxanta si ofera posibilitatea de a va refugia intr-un cadru intim si linistitor dupa o zi lunga si obositoare. Bazinul cu apa fierbinte poate fi folosit indiferent de anotimp sau de temperaturile vremii. In zilele toride de vara, in cele ploioase sau friguroase din an, va puteti bucura de un rasfat total, admirand natura cu surprizele ei.

Un ciubar este construit dintr-un lemn rezistent sau din fibra de sticla si poate avea diferite dimensiuni, in functie de dorintele cumparatorilor. Forma lui este circulara si ofera conditiile propice pentru relaxare, tratament si clipe de neuitat. Spre deosebire de cele realizate din lemn, ciubarele din fibra de sticla sunt mult mai usor de intretinut si se pastreaza intr-o stare foarte buna o perioada lunga de timp. Exista o multime de modele, supraterane, subterane, create in functie de numarul de persoane care il pot utiliza si de design-ul gradinii.

Apa din ciubar este incalzita cu ajutorul unei sobe instalate in interiorul acestuia sau in exterior. Timpul de incalzire al apei este direct influentat de tipul de combustibil folosit. Pentru un rezultat rapid si puternic, este indicata utilizarea unui lemn de foc uscat, cu continut de rasina scazut. In acest fel procesul de ardere este mult mai intens si apa este incalzita mult mai rapid. Dimensiunea ciubarului si temperatura initiala a apei contribuie, de asemenea, la acest proces de incalzire. Temperatura recomandata pentru baie este de 37-38 °C.

In ceea ce priveste igienizarea unui ciubar lemn, tinand cont de faptul ca apa se reutilizeaza, metodele sunt similare cu cele folosite in cazul unei piscine. In anotimpul rece se recomanda utilizarea de apa sarata care previne inghetarea si va permite sa va bucurati de o experienta unica in mijlocul propriei gradini.

Un ciubar poate fi insotit de numeroase accesorii care sporesc gradul de confort al utilizatorilor. O bancuta interioara sau un suport pentru pahare aduc un plus de lejeritate si comoditate. Acesta este o investitie demna de luat in calcul care aduce liniste si echilibru organismului si imbunatateste starea de psihic.

Ciubarul este locul perfect unde membri familiei sau prietenii isi dau intalnire. Acesta completeaza perfect decorul gradinii si ofera un spatiu al placerii si al relaxarii, indragit de intreaga familie.

Articole

Tot ce trebuie să știți înainte de a instala o saună

Baia este acel loc din casa ta unde te retragi după o zi lungă și obositoare pentru relaxare și confort. Dacă doriți să maximizați confortul și să adăugați o senzație de lux în baia dvs., aveți câteva opțiuni. Cu toate acestea, nimic nu vă ajută să realizați acest lucru mai mult decât adăugarea unei saune. Cu toate acestea, instalarea unei saune este un proiect important care necesită o gândire adecvată în prealabil. Pentru a evita confruntarea cu probleme cum ar fi creșterea mucegaiului, rănile și mizeria sanitară, ar trebui să faceți cercetări îndelungate înainte de a continua proiectul. Iată un scurt ghid despre tot ce trebuie să știți înainte de a instala o saună în casa dvs.

1. Înțelegeți diferitele tipuri de saună 

Există mai multe tipuri diferite de saune din care să alegeți. Acestea sunt în mare parte separate de sursele lor de combustibil și includ următoarele:

  • Saună cu finisaj tradițional – folosește lemnul pentru căldură
  • Saună cu aburi – aka baie de aburi, mai mult spa
  • Saună încălzită electric
  • Saună cu infraroșu – aka cameră de terapie termică
  • Saună de fum

Deși alegerea dvs. este în mare măsură o chestiune de preferință, unele dintre aceste opțiuni oferă o experiență mai bună. Saunele cu infraroșu devin în mod special mai populare datorită beneficiilor îmbunătățite ale terapiei termice. Dacă verificați aici , veți descoperi o gamă largă de saune care oferă beneficii care vă pot schimba viața. Pe lângă faptul că vă ajută să vă tonificați mușchii, aceștia oferă o experiență de întinerire corpului, minții și spiritului.

2. Cumparata versus construita de tine 

Când vă gândiți să instalați o saună, va trebui, de asemenea, să alegeți între două opțiuni principale. Puteți fie să vă construiți propriul, fie să achiziționați o unitate prefabricată. Modelele premade includ, de asemenea, unități gata de instalare și opțiuni care pot fi asamblate la fața locului. Versiunile portabile devin tot mai mult o opțiune populară pentru cei care ar trebui să se bucure de experiența saunei dintr-o altă parte a casei. 

3. Materiale 

Lemnul este materialul principal utilizat în sălile de saună. Experții insistă să aleagă rasinoase precum molidul sau cucuta. Cedrul este, de asemenea, o alegere excelentă și este preferat pentru parfumul plăcut pe care îl produce, împreună cu capacitatea sa redusă de absorbție a căldurii. În afară de lemn, unii oameni preferă să folosească marmură, gresie sau beton pentru pardoseală pentru a descuraja dezvoltarea mucegaiului și a bacteriilor.

4. Dimensionare 

Cât spațiu aveți? Va găzdui tipul de saună pe care doriți să o instalați? Înainte de a instala o saună, va trebui să determinați dimensiunea potrivită pentru nevoile dvs. și să alegeți cu atenție un spațiu care să se potrivească camerei dvs. de căldură. În majoritatea cazurilor, dimensiunea saunei dvs. va depinde în mare măsură de numărul de persoane pe care ați dori să le găzduiți la un moment dat. Pentru majoritatea proprietarilor, saunele de 4X6 și 8X10 picioare își servesc nevoile. Înălțimea tavanului de 7 picioare este considerată standard.

5. Izolarea 

În timp ce mulți oameni au tendința de a rata aceasta, izolația este un alt factor la care să te gândești înainte de a instala o saună. O izolare adecvată va ajuta la evitarea pierderilor de căldură – în special prin tavan – atunci când sauna este în uz, ceea ce se traduce prin economii de energie. Saunele izolate sunt ecologice.

6. Ventilație 

Aerisirea adecvată este primordială într-o saună. În acest caz, un sistem de ventilație fără curenți poate ajuta la asigurarea înlocuirii aerului învechit cu aer proaspăt. De asemenea, vă permite să reglați debitul de aer în funcție de dimensiunea saunei și de câți oameni îl folosesc în acest moment. Pe lângă asigurarea confortului în saună, ventilația adecvată va contribui, de asemenea, la economisirea energiei, menținând în același timp costurile de întreținere reduse.

7. Lumina naturală

Cantitatea de lumină care pătrunde în sauna dvs. din exterior merge mult în îmbunătățirea sau afectarea experienței. Multe saune vin cu ferestre, dar unele dintre ele sunt de obicei prea mici pentru a permite suficientă lumină naturală în interior. Când vă proiectați sauna , nu uitați să încorporați ferestre mai largi pentru mai multă lumină. Mai mult, poate ajuta la îmbunătățirea ventilației în sauna dvs.

8. Încălzitoare și panouri de control

Panourile moderne de control ale încălzitorului pentru saune vin cu o serie de caracteristici, inclusiv afișarea nivelurilor de umiditate, a temperaturii și a altor factori. Încălzitoarele și panourile servesc la reglarea climatului ideal în saună. Încălzitoarele necesită adesea izolație cu un material de protecție pentru a evita rănile arse în saună. Încălzitoarele electrice au adesea nevoie de un electrician expert pentru a minimiza riscul de electrocutare în spațiul băii de căldură.

În cele din urmă, experiența dvs. generală în saună va depinde în mare măsură de calitatea unității. Este vital să vă asigurați că vă cumpărați sauna și materialele pentru saună de la furnizori legitimi și să verificați dacă acestea sunt certificate de calitate. Instalarea unei saune poate necesita, de asemenea, niște lucrări de bază pentru pregătirea spațiului de instalare. Acest lucru face crucial să lucrați cu un tehnician cu experiență în instalarea saunei pentru cel mai bun rezultat.

Articole

Lemnul ideal pentru saune

Lemnul din baie, saună, baie de aburi sau duș cu aburi nu este adesea ceva ales în mod tradițional în designul contemporan. Ne place să optăm pentru materiale mai luxoase, fără întreținere sau risc.

În ultimii ani, lucrurile s-au schimbat. Prezența lemnului în proiectarea saunei este populară, reprezentând uneori până la 90% din materialul utilizat. Perete, podea, tavan și accesorii. Saunele, în mod normal, cu o tematică din lemn, au fost descrise ca rustice sau cu tematică rustică, cu toate acestea depășesc aspectul antic și au trecut într-un mediu spa relaxant inspirat de minimalism.

Estetica lemnului

Înainte să aprofundăm modul în care puteți folosi lemnul într-o saună și de ce proprietarii de saune aleg lemnul, din punct de vedere estetic, lemnul poate fi echipat pentru a semăna cu aproape orice atmosferă în design. Ceea ce vrem să spunem este că poate fi luxos și de înaltă clasă, sau poate fi clasic în stil vechi sau poate semăna cu ceva asemănător cu a fi înconjurat într-o pădure calmantă. Lemnului i s-a oferit un avantaj foarte modern în modul în care este folosit astăzi alături de alte tendințe și opțiuni de design.

Acoperă totul în lemn

O saună acoperită complet din lemn este o alegere populară  – pardoseală, pereți și tavan. O utilizare mai limitată a lemnului funcționează cu siguranță, oricum de sus în jos, lemnul poate fi contemporan și exotic. Fiți selectivi, totuși, în ceea ce privește tipul de lemn selectat și nuanța lemnului. Puteți alege ceva uniform sau o mică colecție de soiuri diferite. Oricum ar fi, lemnul poate fi integrat perfect cu restul caracteristicilor saunei dvs. în condiții de siguranță și eficiență.

O abordare mai subtilă

O saună din lemn poate fi multă. Incorporarea lemnului în bucăți mici vine într-o serie de exemple. O simplă placă ici și colo se poate adăuga la estetica plăcută. Încorporarea unei pardoseli din lemn împreună cu unul sau două accente poate arăta la modă, fără a fi preponderent. O multitudine de accente din lemn pot lucra împreună pentru a crea o conexiune contemporană din lemn. Simțiți-vă încurajați să vă distrați puțin cu accentele dvs. din lemn și diferitele lemne disponibile.

Ce tip de lemn ar trebui să aleg?

Tipul de lemn pe care îl alegeți pentru o saună se rezumă la cât de durabilă este o varietate, rezistența la căldură, orice toxicitate implicată, stilul și textura, desigur, și longevitatea sa. Dacă nu doriți ca lemnul dvs. să se ridice și să renunțe la dvs. în câțiva ani sau mai puțin, trebuie să alegeți corect. Unele păduri simple și simple nu sunt construite pentru a rezista într-o saună. Când căutați o saună, stabilirea unui tip de lemn  este de obicei una dintre primele decizii pe care veți dori să le luați. Va decide atât de mult.

Aveți alergii – încercați tufiș!

Lemnul are un parfum, iar unii dintre noi sunt sensibili la parfum. Pentru aceste persoane, tuful hipoalergenic nu emite nici un parfum sau toxină. Consistent în culori, este un lemn de esență tare durabil, care probabil nu se îndoaie sau se deformează în timp, ceea ce este o preocupare admisă. Fie că este vorba de o saună rezidențială sau comercială, tuful este un tip de lemn accesibil pentru ambele. Există o mulțime de avantaje pentru ceva hipoalergenic.

De ce alegem cedrul pentru durabilitate

Cedrul este cel mai popular lemn de saună, deoarece este durabil și are o rezistență naturală la umiditate. Cedrul este utilizat în saunele tradiționale și în infraroșu, cunoscute pentru evitarea expansiunii sau contractării ca și alte păduri care se confruntă cu aceleași temperaturi. Dintre posibilii cedri, Western Redwood Cedar este, fără îndoială, cel mai bun. Cedar este, de asemenea, o alegere ideală pentru persoanele care doresc un model de saună în aer liber, cum ar fi cele care selectează modele cu butoi și cabină. În cele din urmă, cedrul este foarte robust și este capabil să reziste la aproape orice duritate fără degradare.

Avantajele alegerii eucaliptului

Eucaliptul este un alt lemn care câștigă popularitate în comunitatea de construcții a saunei. În mod tradițional, eucaliptul este puternic și durabil. A fost folosit ca material în fabricarea dulapurilor de bucătărie de ani de zile. Eucaliptul este totuși un lemn premium și poate fi scump, deși este mai ieftin decât lemnele premium similare. Un alt avantaj al acestui lemn este că este ușor de colorat, astfel încât să îl puteți lua și să creați o estetică care să se potrivească cu lemnele similare pe care le-ați putea avea în sau în jurul saunei.

De ce nu sunt recomandate lemnele tari

Lemnul dur se supraîncălzește într-un mediu de saună, motiv pentru care nu le recomandăm. Să fii ars pe tush când te așezi în sauna ta nu este o experiență plăcută. Alegeți lemnul pentru confort, o varietate care poate rezista căldurii mari. Stejarul și tecul, de exemplu, pot conduce căldura. Alegeți lemnul moale,  cum ar fi eucaliptul, cedrul sau tufele la locul lor. Scaunele pentru saună nu se vor supraîncălzi niciodată.

Nu alegeți păduri cu exces de seva

Pădurile dintr-o saună cu multe seve prezintă, de asemenea, riscuri majore pentru sănătate și siguranță. Aceste păduri emit vapori periculoși. Atunci când este utilizat într-o saună fierbinte, ca și cum otrăvirea aerului nu ar fi suficientă, există și șansa ca un lemn cu exces de sevă să se aprindă. Aceste tipuri de păduri ar trebui evitate cu orice preț într-o saună – chiar dacă sunt considerate mai luxoase, mai accesibile sau mai preferabile.

Alegeți o saună cu o anumită absorbție a căldurii

Riscurile lemnului într-o saună sunt daune pe termen lung care ar putea proveni din absorbția căldurii. Chiar dacă faci toate lucrurile corecte, poți termina totuși cu un lemn care absoarbe atât de multă căldură încât se supraîncălzește și apoi se deteriorează încet. La urma urmei, nu doriți ca lemnul să se deformeze sau să putrezească. Investiția într-o saună este pe termen lung. De asemenea, nu doriți să cumpărați lemn care nu este slab. Un lemn robust, moale, care nu putrezește – asta trebuie să cauți.

Diferența dintre lemnul de saună interior și exterior

Alegerea lemnului pentru o saună interioară în  comparație cu o saună în aer liber este, de asemenea, ceva de cântărit. O saună în aer liber are mult mai mult spațiu pentru creativitate în design, dar necesită o conexiune electrică adecvată în aer liber, care poate prezenta o provocare. Alături de o saună în aer liber, o saună interioară este mai ușor de instalat și beneficiază de faptul că locuința este o barieră care o protejează de intemperii. Evident, cerințele de lemn pentru o saună în aer liber sunt mult mai limitate decât ceea ce se poate realiza în interior datorită capacității de protecție a unei case.

Ai opțiuni!

După cum am menționat, lucrul minunat al utilizării lemnului într-o saună este că 1) poți și 2) nu există lipsă de posibilități în pădurile disponibile sau estetica lemnului. Cedrul este o alegere excelentă cunoscută pentru bogăția și eleganța sa, plopul este o alegere excelentă pentru cei sensibili la mirosuri sau substanțe chimice, tuful și eucaliptul sunt alegeri uimitor de populare de saună, iar cucuta este accesibilă și acceptabilă.

Lemnul este un material cu adevărat frumos de utilizat la construirea unei saune. Aromele și estetica fac o experiență de saună de neuitat. Amintiți-vă, ceea ce alegeți ar trebui să fie conceput pentru a se potrivi preferințelor dvs., precum și pentru a maximiza longevitatea investiției dvs. Unele păduri sunt evident mai bune decât altele pe termen lung, deși chiar și cu unele dintre pădurile mai bune, uneori lucrurile se întâmplă și întreținerea poate fi necesară un deceniu în jos sau, eventual, câteva decenii mai târziu.

Ești interesat să folosești lemn în sauna ta? Cel mai bun sfat pe care îl putem recomanda este explorarea opțiunilor cu un expert în saună. O saună poate dura decenii. Ar trebui! Lemnul pe care îl alegeți ar trebui să aibă o anumită rezistență, rezistent la crăpături și care este capabil să suporte căldura. Pentru durata medie de viață a saunei, va vedea literalmente mii de cicluri de căldură și răcire. Un lemn trebuie să poată rezista la toate acestea și să supraviețuiască. Din fericire, majoritatea pot.

Lemnul continuă să fie un material de bază pentru saunele cu infraroșu, saunele tradiționale în stil finlandez și sălile de aburi. Cauti sa cumperi o sauna? Cumpărați-vă și personalizați-l de sus în jos în stilul Saunei cu aburi. Contactați astăzi un reprezentant pentru mai multe informații.

Folosim cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență online. Acceptând că acceptați utilizarea cookie-urilor în conformitate cu politica noastră privind cookie-urile.

Setare de confidentialitate salvata!
Setari de confidentialitate

Atunci când vizitați orice site web, acesta poate stoca sau prelua informații pe browserul dvs., mai ales sub formă de cookie-uri. Controlați aici serviciile personale ale cookie-urilor.

Aceste cookie-uri sunt necesare pentru funcționarea site-ului web și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.

Pentru a utiliza acest site web folosim următoarele cookie-uri necesare din punct de vedere tehnic
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Folosim WooCommerce ca sistem de cumpărături. Pentru procesarea coșului și a comenzilor vor fi stocate 2 cookie-uri. Aceste cookie-uri sunt strict necesare și nu pot fi dezactivate.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Respinge toate
Acepta toate
X